spacer

Omø

Omø ligger som en perle i Storebælt. Lige i skillelinjen mellem Storebælt og Smålandsfarvandet. Den knap 452 hektar store ø har omkring 12 km kystlinje.

Se filmportræt af Omø
Se film omkring Omø Havn og dens indsejling

Natur

Omø har en meget smuk og uberørt natur. Fuglelivet er mangfoldigt med vadefugle som viber og rødben, og der er en lang række andefugle, svaler, engpibere, sanglærker og store flokke af skarver.

Omøs flora er meget afvekslende. Et væld af farver og dufter afløser hinanden og præger Omø gennem hele sæsonen. Alle plantesamfund er repræsenteret på øens strande og enge, i mosen og ved søen.

I den tidlige sommer er strandengen dækket af et lyserødt tæppe af engelsk græs, som kaldes rugbrødsblomster, fordi de spreder en duft af nybagt brød.

I junis aftensol bader den nikkende Limurt sine hvide kronblade ud for at tiltrække insekter, og senere på sommeren overtager Strandnelikken rollen som duftspreder.

Oplev

Omø by - en af regionens bedst bevarede landsbyer eller den yngre fiske- og havneby Kirkehavn. Begge steder er den ældre bebyggelse bevaret og landsbystemningen intakt.

 

Link til andre hjemmesider